Fire svømmere fra Horsens udtaget til landshold

18. september 2012

I år er fire svømmere fra Horsens Svømmeklub blevet udtaget til landshold – og det er en fordobling i forhold til sidste år, hvor en blev udtaget juniorlandsholdet (piger 15-16 år, drenge 17-18 år) og en til årgangslandsholdet (piger 14 og yngre, drenge 16 og yngre).

Daniel Steen Andersen og Peter Mandrup Madsen blev dengang udtaget på baggrund af nationale resultater. For Daniels vedkommende har det ført til flere flotte internationale resultater – blandt andet en 5. plads til EM for juniorer i en tid der lå nervepirrende tæt på vindertiden.

Peter Mandrup Madsen (årgang ’97) er i år udtaget til årgangslandsholdet på grund af sine flotte placeringer til Danske Årgangsmesterskaber, hvor han vandt bronze i 1500m fri – Peters favoritdisciplin. Konkurrencen i år var endda hårdere for Peter, fordi han skulle svømme mod årgangen over sin egen.

Daniel Steen Andersen er også i år blevet udtaget. Det sker på baggrund af hans resultater fra sommerens EM for juniorer og er således udtaget til juniorlandsholdet. Daniel er noteret for Danmarks tredje hurtigste tid i år i seniorrækken på den klassiske distance, 200m fri, kun overgået af OL-deltagerne Daniel Skaaning og Mads Glæsner. Han er ligeledes nummer tre på 100m butterfly. Med sin flotte tid på 200m fri kvalificerede Daniel sig som den første svømmer fra Horsens til et seniormesterskab.

Amalie Østrup (årgang ’97) er blevet udtaget til juniorlandsholdet. Udtagelsen sker på baggrund af Amalies flotte resultater fra Danish Open, hvor hun kvalificerede sig til EM for juniorer. Hun tog flere medaljer for junior til DM og blev også dansk juniormester på 1500m fri. Og to seniormedaljer blev det også til. Til EM for juniorer var hun med på holdkappen i 4x200m fri. Amalie var her med til at sætte en flot juniorrekord sammen med de tre andre piger, Christina Munkholm, Julie Aglund og OL-deltageren Mie Ø Nielsen. Desuden er Amalie noteret for årets anden hurtigste tid i Danmark på 800m fri – lige efter OL-deltageren Lotte Friis.

Den fjerde svømmer, Horsens Svømmeklub har fået udtaget til et landshold er Sara Benzarti. Sara har delt statsborgerskab, så på baggrund af hendes medaljehøst ved de tunesiske mesterskaber i sommer, er hun udtaget til det tunesiske ungdomslandshold.
”Vi er i klubben stolte over at kunne bidrage med svømmere til landsholdene – særligt når man tænker på, at vi har de samme træningsforhold som mange af vores konkurrenter”, fortæller cheftræner Stig Michaelsen og fortsætter: ”Vi har ikke noget 50m bassin (som er den længde alle nationale og internationale stævner svømmes på), og kan også have svært ved at få haltider på rimelige tidspunkter.”

Og årets udtagelser er dog også en understregning af, hvor godt svømmerne fra Horsens har gjort det. Særligt de to juniorlandsholdsvømmere har gjort det godt. De er nu juniorer på andet år, og er uden tvivl allerede en del af Danmarks absolutte svømmeelite med deres ranglisteplaceringer for dette år.

”Fremtiden ser også godt ud”, smiler cheftræneren: ”Vi har flere svømmere på vores andethold der placerer sig højt på ranglisterne.” Under ledelse af træner Jonas Nikolajsen udviser disse unge svømmere allerede en stærk motivation og flere af dem går i elitesportsklasserne på Langmarksskolen og forberedelserne til året stævner og mesterskaber er i fuld gang. ”Så vi satser uden tvivl på at øge mængden af svømmere til de forskellige bruttolandsholdsgrupper i dansk svømning også fremadrettet,” understreger Stig Michaelsen.