layoutelementlayoutelement
Elitesport Horsens 
AC Horsens keeper Frederik Rønnow og tidligere elev på Sportscollege Horsens

”De Gule” høster frugterne af talentudviklingen

25. januar 2013

AC Horsens satser benhårdt på talentudvikling, og unge superligaspillere som Frederik Rønnow, Troels Kløve og André Bjerregaard er synlige beviser på, at ”De Gule” er begyndt at høste frugterne

Talentmassen har vel aldrig været større i AC Horsens, hvor trioen Rønnow, Kløve og Bjerregaard har fundet vej til A-truppen og spilletid i Superligaen, og der er flere gule talenter på vej.

- Vores mål for talentudviklingen er at træne spillerne på et højt niveau og skabe de bedst mulige rammer for dem, så de kan udvikle sig til at blive superligaspillere i AC Horsens. Det er nu, vi for alvor høster frugterne af vores talentudvikling og et vigtigt incitament for alle dem, der arbejder med vores unge spillere til daglig, fortæller AC Horsens’ sportsdirektør Jesper Hansen og fortsætter:

- Vi løfter os hele tiden på ungdomssiden, hvor vi forbedrer rammerne trin for trin. Horsens Eliteråd er en vigtig medspiller for os i forhold til vores setup, der nu er blandt de bedste i Danmark. Sportscollege Horsens og eliteklasserne har blandt andre taget initiativ til en række tiltag som lektiecafé og fitnessrum, hvilket er vejen frem, og vi har nu et setup omkring Forum Horsens og CASA Arena Horsens, hvor faciliteterne er samlet, og trænerne er gennemgående. Flere klubber vælger at hente udenlandske spillere, men vi har valgt at satse dansk, og det er delvist bevidst. Hvis en udlænding kan løfte holdet, så skal han være velkommen, men uddannelsen herhjemme er rigtig god, og rammerne samt træningskvaliteten er i top. Vi vil gerne udvikle vores egne superligaspillere, for det giver en ekstra dimension for tilskuere og sponsorer, hvis vi har vores egne drenge med vores klubværdier på banen mod FC København og Brøndby.

Vigtige samarbejdspartnere

AC Horsens har et tæt samarbejde med flere parter, der er aktive medspillere i den gule talentudvikling, og turboen blev for alvor aktiveret i 2008, hvor Horsens Kommunes aftale med Team Danmark trådte i kraft.

- Horsens Kommune har været med til at skabe de helt rigtige rammer for de unge mennesker. Vi har et tæt samarbejde med eliteklasserne, hvor eleverne fra 7.-9. klasse på Langmarksskolen kan kombinere skolen med fodbold på højt niveau sammen med andre unge, der har en passion for fodbold, og det har givet mange af vores talenter et stort løft. Senere i uddannelsesforløbet har de mulighed for at blive tilknyttet Sportscollege Horsens, der er en anden af vores vigtige medspillere. Her er der mulighed for at tilpasse dagligdagen, så der også bliver plads til ekstra ugentlige træningspas, hvor der blandt andet fokuseres på individuel træning til gavn for det enkelte talent, fortæller Jesper Hansen, der også fremhæver BGI Akademiet som en af AC Horsens’ tætte samarbejdspartnere.

Gode rammer for de yngste fodboldspillere

”De Gule” har også mange helt unge fodboldspillere, der drømmer om at træde ind på CASA Arena Horsens en dag, og de har også fået rigtig gode rammer i løbet af de seneste år.

- Vi har udarbejdet vores træningskoncept ”den gule tråd”, der omhandler træneruddannelse i AC Horsens og vores 23 samarbejdsklubber, og her er det også beskrevet, hvordan spillere fra U-5 til U-19 skal træne i klubberne, så de alle kender og har været igennem de samme træningsøvelser, når de rykker op til næste årgang. Det er en kæmpe fordel for spillerne, der opnår den bedste træning samt for trænerne, der kan gennemføre en mere struktureret træning for børnene, fortæller Jesper Hansen.

Sportscollege Horsens har taget initiativ til at etablere Groundcollege for 10-12 årige, og det vil uden tvivl smitte positivt af på AC Horsens.

- Træningen på Groundcollege er et betalingstilbud for alle, der gerne vil træne to gange om ugen under ledelse af AC-trænere. Der bliver trænet struktureret med at udvikle spillerne, og det er fantastisk at se deres træningsparathed – der er tydelige forbedringer hos den enkelte spiller i løbet af kort tid. Groundcollege er vigtig i forhold til at øge færdigheder og løfte talentmassen lokalt, og det vil også komme AC Horsens til gode, forklarer Jesper Hansen.

 

Udvikling, ekstratræning og sammenhold

En uddannelse på Team Danmark-ordningen og ekstra træning på Sportscollege Horsens har været med til at sætte skub i Frederik Rønnows udvikling

Frederik Rønnow er sidsteskanse på AC Horsens’ superligamandskab, og den unge keeper har imponeret alt og alle med sine overbevisende præstationer mellem stængerne. Han trådte først for alvor ind på den store superligascene i sidste sæson, men havde inden da tilbragt en række år som ungdomsspiller hos ”De Gule”.

Han satte punktum for skolen i sommer, da han fik hue på, men han har også haft overskud til at koncentrere sig om fodbolden.

- Jeg var tilknyttet Sportscollege Horsens i halvandet år, da jeg begyndte på handelsskolen, og det var rigtig godt. Jeg husker specielt vores sammenhold, for vi var 10-15 elever fra den samme klasse, der også trænede på Sportscollege Horsens. Selvom vi havde nogle lange dage til klokken 16.30 på grund af morgentræning, så gjorde sammenholdet det hele lidt sjovere, fortæller Frederik Rønnow.

To morgentræninger

Han er overbevist om, at ekstratræningen på Sportscollege Horsens og senere på Team Danmark-linjen har gjort ham til en bedre målmand.

- Hvis man træner to gange ekstra hver uge – og ofte individuelt – så er der ingen tvivl om, at man vil udvikle sig, og jeg kunne selv mærke, hvad det betød for min udvikling. Trænerne kan indrette sig mere efter den enkelte spiller og fokusere på de målmandstekniske ting, og det betyder, at talenterne rykker sig i den rigtige retning. Jeg nåede desværre ikke selv at blive en del af eliteklasserne, men hvis man kan begynde at få ekstratræning af trænere tilknyttet AC Horsens allerede fra 7. klasse og frem til 3.G, så vil det have en kæmpe betydning for Horsens’ talenter, fortæller Frederik Rønnow.

Frederik Rønnow nåede et nyt højdepunkt i sin kometkarriere, da han sidst i 2012 blev udtaget til den kombinerede træningstur for Ligalandsholdet og U-21 landsholdet.

Vælg periode for nyheder
« 2018
seneste 2019
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori


Horsens Kommunes byvåben