Fuld knald på baskettræningen mandag morgen

Fodbolddrenge afprøvede basketspillet

13. december 2016

Fodbolddrengene fra Sportscollege Horsens afprøvede mandag morgen en ny sportsgren, da spillerne var på besøg hos morgentræningen i basket.

Horsens Kommunes samarbejdsaftale med Team Danmark omfatter 11 prioriterede eliteidrætter, og der er et løbende fokus på at engagere idrætterne på tværs for sparring mellem de dygtige klubber og udøvere.

Mandag morgen var sparringen kommet til fodboldspillerne fra Sportscollege Horsens. Fodbolddrengene byttede her den normale morgentræning på fodboldbanen ud, med en tilsvarende morgentræning i Forum Horsens, sammen med basketspillerne under ledelse af baskettræner Lukas Varga. Det blev en god oplevelse for både fodbold- og basketspillere, og en øjenåbner for hinandens idrætter.

Fodboldspilleren Martin Holm fra AC Horsens U19 hold var med i træningen, og han var glad for den anderledes morgentræning.

- Det var noget anderledes end det vi normalt løber og træner på fodboldbanen, men det var sjovt og spændende at prøve noget nyt og få nogle andre input. Vi fodboldspillere havde det lidt svært med reglerne for basket, men så hjalp basketspillerne os lidt på vej. Det var også fedt for at sparre med basketspillerne, og lære dem og deres sport bedre at kende, sagde Martin Holm efter træningen.

For fodboldtrænerteamet Kim Øyan og Mads Lyng var der stor værdi i at lade deres spillere få nye input.

- Vi er udenfor vores normale sæson, så det var oplagt at lade spillerne prøve nogle andre ting. Det giver god værdi at lave nogle ting på tværs af idrætterne. Spillerne ser en anden kultur og nogle andre værdier, end de går rundt i til hverdag. Vi er klar over de ikke lærer at spille basket på en træning, men der er andre ting rundt om, som de kan lære noget af.

- Mange af spillerne går i samme klasse, men ved egentlig ikke hvad deres forskellige sportsgrene kræver. Når man træner sammen, får man en anden indgang til hinanden, og lærer mere om hvad vi hver især går og laver. Lukas Varga var en god inspirator, især til at få vores fodbolddrenge med på at springe ud baskettræningen, så alle fik mest muligt ud af træningen, slutter Kim Øyan og Mads Lyng efter sparringen på tværs mellem fodbold og basket.