layoutelementlayoutelement
Elitesport Horsens 
Fokuserede Talent-Idrætselever i gang med tilberedningen af maden

Kursus i Sportsernæring giver værdifuld viden for Talent-Idrætselever

06. december 2016

Talent-Idrætsklasserne 7.S og 7.T på Langmarkskolen har som en del af elevernes skolegang i elitesportsklasserne, den seneste uge været gennem et Sportsernæringsforløb, for at udvide de unge elitesportsfolks horisont og viden omkring vigtigheden af den rigtige ernæring, for at kunne klare den store mængde træning og kampe en elitekarriere kræver.

I front for forløbet har stået Sportsdiætist Heidi Simonsen, der har nydt samarbejdet med de unge eliteelever.

- Vi har haft fokus på den almene sunde kost som Fødevarestyrelsen anbefaler, men derudover har vi også drejet indholdet mod Team Danmarks fokus på Sportsernæring for elitesportsfolk. De unge mennesker skal gerne gøres bevidste om vigtigheden af at spise meget og rigtigt, for at have energi til deres mange træningspas.

- Vi har også haft et fokus omkring fisk som en del af måltiderne, da de unge i dag spiser for lidt fisk i forhold til de vigtige ingredienser som fisk indeholder. Derudover har vi forsøgt at give eleverne noget inspiration til deres mellemmåltider, frokost og restitutionsmåltider. Også omkring de lidt sødere ting, der har det rigtige indhold. Det har eleverne taget rigtig godt imod, og er gået på med krum hals her i skolekøkkenet, fortæller Sportsdiætist Heidi Simonsen.

For eleverne har meget af informationen været nyt, og noget har de vidst allerede i forvejen. Milla Willemoes, der er fodboldspiller, synes forløbet har været rigtig fint.

- Det har været et sjovt forløb, hvor jeg godt vidste nogle af tingene i forvejen, men også har lært nye ting. Det har været rigtig fint, at få en viden om hvilke ting jeg skal spise for at jeg får den energi jeg skal bruge, fortæller Milla Willemoes, mens madlavningen er i fuld gang.

Også for fodboldmålmanden Andreas Lagoni har kurset i Sportsernæring givet værdifulde input.

- Det har været fint at få en masse at vide om hvor meget og hvad jeg skal spise for at have energi til at træne meget, så jeg har overskud til både træning og kampe. Mange af de ting Heidi har fortalt og vist os føler jeg at jeg kan tage med hjem og bruge i min dagligdag også, siger Andreas Lagoni, mens han er i fuld gang med at tilberede dagens fisk.

Vælg periode for nyheder
« 2018
seneste 2019
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori


Horsens Kommunes byvåben